• Dagcenteret bruger 3
  • IMG 442
  • Gupper 37

 

Dagcenteret har åbent fem dage om ugen og hver dag er der aktiviteter, der er særligt tilrettelagt til mennesker med en erhvervet hjerneskade.

 

 

9.30-10.00      Morgenkaffe og fælles information    
10.00-11.45  Gruppeaktiviteter
12.00-12.45 Frokost
13.00-14.00 Aktiviteter
14.00-14.30 Afhentning

Morgenkaffe og fælles information

Dagen begynder med morgenmad og morgenkaffe, mens brugerne ankommer til Dagcenteret. Når alle brugerne er ankommet, har nydt deres morgenkaffe og et blevet krydset af, informerer en medarbejder om dagens aktiviteter.

Man kan læse mere om hvilke aktiviteter der er i dagcenteret.

 

Den fælles morgenkaffe og informationerne giver en struktur for dagen, som er vigtig for størstedelen af brugerne, der har en erhvervet hjerneskade eller et tilsvarende skjult handicap.

Dagcenteret lægger stor vægt på at hverdagen er forudsigelig og overskuelig. Det giver brugerne en følelse af tryghed

 

Efter morgenmaden er det tid til dagens gruppeaktiviteter

Efter morgenkaffen og informationerne går brugerne ud i de grupper, som de er tilmeldt. Hver bruger har på forhånd sammen med deres kontaktperson udvalgt, hvilke grupper, der egner sig bedst til at sikre en god udvikling i deres hjerneskade.

 

Målene for de forskellige aktiviteter er overordnet set at øge selvstændigheden og skabe et fællesskab. Det sker ved hjælp af vedligeholdende træning og deltagelse. Det giver et brud på den isolation og ensomhed, der desværre ofte følger med en erhvervet hjerneskade.

Samtidig er aktiviteterne med til at give brugeren en erkendelse af funktionstab. Denne erkendelse mangler af og til hos mennesker med en erhvervet hjerneskade. Når denne erkendelse sker i et trygt miljø, er der mindre risiko for at erkendelsen ikke leder til et tab af selvværdsfølelse.

 

Personalet har det overordnede ansvar for at sikre, at brugerne deltager i de aktiviteter, de er tilmeldt.

 

Frokost med sund og nærerig kost

Ved middagstid hjælper nogle af brugerne til med opdækning til frokost. Dette skal både sikre et ejerskab over hverdagen i Dagcenteret og give en erkendelse af at være til nytte

Et godt måltid mad sikrer den fysiske og psykiske udvikling. Det gælder generelt og også for mennesker med en erhvervet hjerneskade. Uden mad og drikke duer helten ikke. Derfor er det også et område, der bliver prioriteret i Dagcenteret.

 

Brugerne spiser frokosten sammen med hinanden og med personalet i Dagcenterets frokoststue. Der er mulighed for at købe et varmt måltid mad eller smørrebrød. Man er også velkommen til at medbringe egen mad.

Vi prioriterer det sociale i frokostfællesskabet og derfor sidder personale og brugere sammen og snakker om hverdagens små og store nyheder

 

Man kan læse mere om kosten i Karetmagerportens Dagcenter her

Efter frokosten er det tid til eftermiddagens aktiviteter

Efter frokosten hjælper nogle af brugerne med afrydning. De fleste af brugerne får en kop kaffe, inden det er tid til eftermiddagens aktiviteter. Ligesom om formiddagen er aktiviteterne tilrettelagt sammen med den enkelte bruger og tager højde for deres behov og for de generelle vilkår der er ved at leve med en erhvervet hjerneskade

 

Dagen slutter i mellem 14:00 og 14:30, hvor brugerne bliver hentet af deres taxiselskab eller tager selvstændigt hjem

Mennesker med erhvervet hjerneskade har brug for pauser jævnligt

Det er en normal følgevirkning ved hjerneskader, at man bliver hurtigt træt. Derfor er vi meget opmærksomme på brugernes behov for pauser undervejs i forbindelse med aktiviteterne.

Brugerne har mulighed for at trække sig i kortere perioder, hvis de har behovet. Personalet opfordrer naturligvis den enkelte bruger til så vidt muligt at være med både for at sikre den videre udvikling og for at være en del af fællesskabet

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.