• Dagcenteret bruger 3
  • IMG 442
  • Gupper 37

Juleaften i 2012 fik Lis apopleksi, da hun blev ramt af en blodprop i hjernen.

Før hun fik apopleksi, var hun typen, der aldrig udskød et gøremål. Efter hun fik en senhjerneskade oplever hun problemer med at strukturere og planlægge.

 

Derfor har hjemmevejledningen for hende blandt andet handlet om at erkende hendes nye begrænsninger og behovet for pauser. I dag kan hun konstantere at en opgave skal udføres, uden at hun springer til med det samme. Hun kan for eksempel lægge mærke til, at der trænger til at blive støvsuget, uden at hun går i gang med støvsugeren med det samme. På grund af hendes apopleksi er hun nemlig i fare for at overbelaste sig.

 

Hjemmevejledningen har hjulpet Lis, sådan at hun i dag kan gøre en opskrift mere overskuelig. Efter hun har fået en blodprop i hjernen, er det nemlig blevet vanskeligt for hende at strukturere og planlægge madlavningen.

 

Lis er meget glad for at hun kan udføre sine dagligdagsopgaver igen til trods for hendes erhvervede hjerneskade. Lis’ mand nyder også, at han kan få lov til at lave mere af det praktiske arbejde i hjemmet. Det giver ham nye roller at udfylde, fremfor blot at være sygepasser.

 

 

Læs flere historier fra Dagcenterets brugere og de pårørende

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.