• Dagcenteret bruger 3
  • IMG 442
  • Gupper 37

Yatzy 1Et Yatzy-spil kan være kompliceret for mennesker med erhvervet hjerneskade. Der skal både tælles øjne og regnes, man skal holde og kontrollere et bæger, man skal tænke strategisk, og så skal man vente på de andre spillere.

 

Som en aktivitet i Dagcenteret har Yatzy til formål at skabe et socialt fællesskab, der er overskueligt og konkret. Hver spiller har en forskellig strategi og som fællesskab er der derfor både et mål i at udvikle sin egen strategi, men også i at acceptere de andres strategier.

 

Spillet skal desuden træne både de motoriske og de kognitive evner. De motoriske evner kommer på banen, når raflebægeret og terningerne skal håndteres. Her kan det kræve øvelse for nogle at ryste bægeret uden at terningerne kommer på afveje.

De kognitive evner skal i brug, når der skal tælles øjne, og når de forskellige slag skal passes ind i Yatzys spilleregler.

Spillerne får således brugt både deres finmotorik og trænet deres evne til at holde overblik og bearbejde tal. Samtidig får de træning i den sociale aktivitet det er, at spille med andre.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.