• Dagcenteret bruger 3
  • IMG 442
  • Gupper 37

Styrke_balance Mange mennesker, der har en erhvervet hjerneskade, er udfordret på det fysiske. Det kan for eksempel være motorik, balance eller styrke. Kropsbevidsthed kan også være en udfordring.

I Karetmagerportens Dagcenter ledes den motoriske træning af en ergoterapeut. Træningen foregår som en gruppeaktivitet, men deltagerne kan godt være med, selvom de har behov for individuelle tilpasninger. Eksempelvis kan en deltager, der har svært ved at stå op i lang tid deltage siddende.

 

Formålet med aktiviteten er at øge styrke, balance og kropsbevidsthed. Gruppen arbejder desuden med forståelse af smerte som en advarsel om eventuel overanstrengelse, overbelastning eller et signal om at kroppen ikke bliver brugt så ofte.

 

Gruppen starter med en fælles opvarmning. Derefter foregår træningen som intervaltræning med forskellige øvelser. Øvelserne gentages så strukturen er genkendelig. Derfor kan den enkelte deltager arbejde med kvaliteten i de enkelte øvelser fra gang til gang.

 

Øvelserne retter sig mod problematikker for mennesker med erhvervet hjerneskade. Nogle øvelser er funktionelle og kan udføres af deltagerne når som helst i deres hverdag. Andre øvelser er lagt an på forskellige redskaber såsom vægtmanchetter og elastikker.

Gruppen laver også øvelser, der har fokus på sanserne. Eksempelvis arbejder gruppen med eller uden brug af synet eller udfører øvelser på henholdsvis hårdt eller blødt underlag.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.