• Dagcenteret bruger 3
  • IMG 442
  • Gupper 37

MusikquizI aktiviteten musik / sang arbejder vi med de redskaber som musikken giver os til at træne hjernen og stemmebåndet. Musikken er med til at aktivere centre i hjernen og kan derfor være en indgang til social stimulering og fysisk udvikling for mennesker med en erhvervet hjerneskade.

 

I gruppen stimulerer brugerne stemmebåndene og hukommelsen ved at synge alt lige fra folkesange til popsange. Det giver både genkendelsens glæde og stimulering af musklerne for deltagerne.

Gruppen bruger også tid på at lytte til den musik, som de har medbragt hjemmefra. Det bliver til snakke om hvordan musikken opleves eller hvad den betyder for den enkelte.

 

Musikken er således med til at stimulere hjernen og kroppen på flere måder. Den fungerer både som træning og som et pusterum for mennesker med erhvervet hjerneskadeGruppen bruger også tid på en musikquiz, der skal teste hukommelsen. I quizzen skal man gætte et ord. Man kan vinde et bogstav ved at gætte, hvilken artist, der bliver spillet. Aktiviteten træner derfor både hukommelse, bogstavgenkendelse og socialt samværd, der alt sammen kan være problematisk for mennesker med en erhvervet hjerneskade

 

Udover at pleje ørerne med genkendeligt musik, bliver deltagerne opfordret til aktivt at deltage i fællesskabet om samle bogstaverne og gætte ordet. På den måde bliver brugerne stimuleret kognitivt og samtidig støttet i fællesskabet med de andre deltagere.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.