• Dagcenteret bruger 3
  • IMG 442
  • Gupper 37

ManicureMange mennesker med en erhvervet hjerneskade har også en halvsidig lammelse. Det giver problemer med mange forskellige aktiviteter i hverdagen og især med de aktiviteter, der sætter finmotorikken på prøve

 

Men ligesom alle os andre har mennesker med en erhvervet hjerneskade også et ønske om at se pæne ud. For mange af dem kan det dog være så stor en udfordring, at det bliver sprunget over. Det kan skyldes helt konkrete ting som eksempelvis at det kan være hårdt at åbne hænderne og sprede fingrene.

 

I manicure-gruppen renser, klipper, flier og lakerer vi fingernegle. Gruppen er for alle, men benyttes især af mange med halvsidig lammelse, samt af personer, der ikke kan få hjælp hjemme, fordi de bor alene.

 

Vi starter med et sæbe-håndbad og slutter af med indsmøring i blødgørende håndcreme. Imens vi ordner neglene, hygger vi os og snakker om ugens store og små aktiviteter.

 

Målet med aktiviteten er at hjælpe brugerne til at have god håndhygiejne. Det giver velvære for den enkelte, men fremmer også den sociale kontakt med omverdenen uden for Dagcenteret. Samtidig er aktiviteten tilpasset den enkelte, sådan så at de, der godt kan nogle ting selv, bliver opmuntret til at gøre det.

 

Samtidig er den tid, det tager at få lavet manicure, et pusterum for mange af vores brugere, hvor de kan være sociale med hinanden.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.