• Dagcenteret bruger 3
  • IMG 442
  • Gupper 37

Mål og plan

Alle brugere af Dagcenterets aktivitetstilbud får udviklet en målrettet plan for deres forløb hos os. Brugeren er selv med til at fastsætte hvilke mål for aktivitetsudførelse der skal arbejdes hen mod, og således skræddersyes dagligdagen for den enkelte bruger hen mod opnåelse af mål og relevante delmål.

AMPS:

På Dagcenteret benytter vi den internationalt anerkendte, ergoterapeutiske funktionstest AMPS (Assessment of Motor and Processing Skills – på dansk: vurdering af motoriske og processmæssige færdigheder).

Igennem udførelse af 2-3 planlagte hverdagsaktiviteter, observeres og vurderes borgerens funktionsevner – både motorisk og kognitivt. Borgeren testes igen i de samme aktiviteter 3-6mdr. senere, for at måle og beskrive udvikling.

Læs mere om AMPS her

 

Vi arbejder ud fra en arbejdsprocesmodel, der har fokus på aktivitet både som mål og som middel for at nå målsætning. Dette hjælper os med at kunne vurdere hvorvidt målet bedst opnås via:

  • tilpasning af aktivitetens udformning,
  • tilpasning af måden hvorpå brugeren udfører aktiviteten,
  • træning af brugerens kropslige funktioner via andre typer af aktiviteter, for at bedre kunne opnå målet.

Forandringskompasset:

Forandringskompasset er et pædagogisk værktøj til visualisering og vurdering af funktionsevne og aktivitetsudøvelse over tid. Brugerens aktivitetsliv opdeles på 10 dimensioner i et ”spindelvævsmønster” og hver dimension pointgives fra 1-10 skala, afhængigt af brugerens selvstændighed, og oplevede tilfredshed med udførelse af aktiviteter indenfor disse dimensioner.

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.